Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Nog geen eigen profiel?
Aanmelden
Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

HJSTAR Aanbiedingen
Ikkie Creatief
Met de HJSTAR pas krijgt u 10% korting op de kaarten en enveloppen van Economy. Beursaktie: Hobbydots 0.50 per stickervel. Voor beurzen zie de website onder beursagenda.

Creabest
Met de HJSTAR pas krijgt u een extra knipvel cadeau bij aankoop van 10 knipvellen. (Zet bij een online bestelling pasnummer en gewenst vel in de opmerkingen bij de bestelling.)

Gunter Creatief
Met de HJSTAR pas krijgt u de complete starterset BIG SHOT voor de speciale prijs van 89.- En diverse spellbinders met wel 25% korting. glazed brads van 5.80 nu slechts 2.95. pfaff 140s naaimachine bij ons 268.-

Bubble ShooterBubble Shooter
Gem ShopGem Shop
Jewel MysteriesJewel Mysteries
Mahjongg FortunaMahjongg Fortuna
Bejeweled 2Bejeweled 2
Online HobbymaatjesTeam mededelingenNL DE EN FR DK
 2 augustus 2014
Hobbyjournaal 114 verschijnt 29 augustusProfielHobbymaatjesCreaties (153)Fotoboek (96)ReactiesWeblog (7)Dagfoto`s (2)
Hallo Hobbymaatjes, ik wens iedereen het allerbeste voor 2014, gezondheid, geluk en veel creativiteit ...

Groetjes, Mieke (30-12-2013 0:02:25)

Weblog van Miekrea
Profiel afbeelding van Miekrea
Bekijk meer weblogs geschreven door Miekrea
Bekijk het profiel van Miekrea

Verrassend Kerstdiner! Niet verwacht en toch gemaakt ...
Verrassend Kerstdiner! Niet verwacht en toch gemaakt ...

Als je mij enkele weken geleden zou hebben gevraagd wat wij met de kerst zouden eten, zou ik met het volgende antwoord zijn gekomen: op eerste kerstdag eten we zoals de afgelopen bijna 2 decennia Aardappelen, Sperzieboontjes, Kipfilet en Stoofpeertjes. Simpel maar lekker!

Op eerste kerstdag aten we meestal bij mijn schoonouders en dat was wat mijn schoonmoeder klaarmaakte. Meestal met ijs toe. Sinds haar overlijden net voor kerst drie jaar geleden zijn wij met haar traditie doorgegaan. Echter heb ik mijn eigen recept voor de stoofpeertjes ontwikkeld. Ik kook ze in een liter rode wijn. Dit zijn relatie geschenken ontvangen door mijn man en aangezien wij beiden eigenlijk geen wijndrinkers zijn, gooi ik ze meestal bij de peertjes. Ik pak er meestal zomaar een uit de kast. Een echte wijnkenner zal hier misschien buikpijn van krijgen, sorry, maar onze peertjes zijn altijd wel prachtig rood en smaken ontzettend lekker. Er blijft nooit iets van over.

Tweede kerstdag gaan we altijd gourmetten. Blijft een gezellig fenomeen, ieder zijn eigen pannetje en heerlijk experimenteren. Er ontstaan de lekkerste nieuwe recepten.

Dit jaar hebben we eerder in de maand december al kunnen genieten van ons 1e kerstdag diner en halverwege de maand hadden wij een kerstdiner in Rotterdam bij een zeer exclusief restaurant. Wij hebben daar genoten van een 5 gangen diner! Thuis vertelde ik in geuren en kleuren aan mijn dochter van 14 waar wij allemaal van hadden mogen genieten. Zij vond het prachtig en jammer tegelijkertijd dat ze dit niet had kunnen meemaken! Zij heeft haar hele leven al zo goed als alles gelust. Nooit geen problemen gehad met dingen niet lekker vinden. Geweldig is dat! Als klein meisje, denk aan een peuter, at ze eerst de sla, komkommer, tomaat, paprika etc. van haar bord en vroeg dan wat wij nog konden missen. Zo lekker vond ze het, er was dan hoog uit nog plaats voor een enkel patatje. Zo hield ze ook van franse kazen, filet americain etc. Alles werd geprobeerd en lekker gevonden.

Dus toen de vraag viel over wat we zouden eten met de kerst was de keuze snel gemaakt. Of we ook niet een gangenmenu zouden kunnen maken voor onszelf en zo geschiedde.

Er werd het een en ander geroepen en natuurlijk gekeken of het haalbaar was. Tegenwoordig word je een aardig stuk op weg geholpen door onze supermarkten en hoef je dus zon eerste keer ook niet meteen alles zelf te doen.

Natuurlijk werd er gezorgd voor een mooi gedekte tafel, dat is al de helft van de te behalen eer.

Langzaam aan kreeg het vastere vorm en uiteindelijk is het het volgende geworden.

1e gang
Carpaccio van rundvlees

Deze is verkrijgbaar bij de supermarkt. Het is een compleet pakket alleen de veldsla er zelf bijkopen. Aan ons de schone taak dit op een fraaie manier op het bord met gouden randje van (over)grootmoeder te draperen met een bedje van veldsla in het midden. Het geheel werd op smaakt gemaakt met pijnboompitten, vlokjes geitenkaas en balsamico dressing.We hebben ervan gesmuld, het was echt lekker en smaakte naar meer maar we hielden ons in wetende er kwam een

2e gang
Torentje van gerookte zalm

Bij de supermarkt zijn een soort stokbroodjes verkrijgbaar die al gesneden zijn. Het zijn kleine rondjes. Deze onder de gril gelegd. Wel in de gaten houden, het gaat erg hard. Eigenlijk geen toast laten worden. Het broodje besmeren met boursin of paturain en er vervolgens een uitgestoken rondje zalm opleggen. Wij hadden een koekjesvorm die dezelfde diameter heeft als het brood. Per persoon hebben we drie laagjes gedaan. Bij onze zalm zit altijd een zakje dille saus. We hebben boven op het torentje een toefje saus gedaan met wat bieslook ringetjes. Het torentje vervolgens in het midden van een soepbord gezet en om het torentje, stipjes met saus. Dit was het idee van mijn dochter. Namelijk in zon chique restaurant krijg je tenslotte ook zon enorm bord voor je met in het midden je `kleine` gerecht.We gingen er wederom eens goed voor zitten en lieten onze smaakpapillen het werk doen en wat hadden zij het druk. Ze wisten niet wat hen overkwam. Wederom was het gelukt iets heerlijks op tafel te toveren. Smaakte dit ook naar meer? Ja, zeker echter we wisten er komt meer, namelijk een


3e gang
Haricots Verts in Belgisch spek, Pommes Duchesse, Hertenbiefstuk in rode wijnsaus

Eerlijkheidshalve moet ik zeggen, hier werd ik in het diepe gegooid. Ik heb namelijk in mijn hele leven nog nooit een biefstuk o.i.d. klaargemaakt. Het enige dat ik in mijn keuken gebruik is rundergehakt en kipfilet. Ik ben wel gigantisch uit mijn patroon gestapt hier. Waren we te enthausiast geworden? Ook dit keer kregen we weer wat hulp van de supermarkt. De boontjes in spek waren al voorbereid door de supermarkt en de pommes duchesse door de fabrikant. Ik schrijf het wel erg kort door de bocht op. Zon eerste keer wil je je ook weer niet te veel op je hals halen. De biefstuk alleen al was een uitdaging van formaat. Toen ontstond bij mij ook nog eens het idee dat als je zo chique eet dat er dan ook een rode wijnsaus bij hoort. Wijn genoeg in de kast. Dus op 1e kerstdag zelf even gegoogled en voil een rode wijnsaus recept. Zo was ik er ook achter gekomen hoe je een hertenbiefstuk moet bereiden. Bakboter in de pan, even bruin laten worden, beiden kanten ca. 2 tot 3 minuten laten bakken en erna in aluminiumfolie voor ongeveer 5 minuten laten garen. Ik dacht nog kan dat wel. Maar ja wie heeft hier nu verstand van biefstuk bakken Zo gelezen, zo gedaan!
s Middags hadden we al de mise en place bereid! De rode wijnsaus. Eigenlijk heel eenvoudig te maken, heeft wel even de tijd nodig om in te koken. Heb er wel extra suiker in gedaan.
Als laatste het bord mooi opgemaakt. Op ieder bord twee rolletjes haricots verts, 5 pommes duchesses en een stukje hertenbiefstuk licht overgoten met rode wijnsaus.Tadaaa!!! Wow, het was gelukt. De smaakpapillen maakte rondedansjes op onze tongen. Zalig was het. Die chique restaurants hebben niet voor niets van die kleine porties, dat hebben wij nu zelf ervaren. Er was nog plaats voor .

4e gang
Zoetigheden
Verschillende taartjes (caramel appeltaartje, cranberry witte chocolademousse soesjestaartje en frambozenmoussetaartje), Brownie cakeje en Apfelstrudelroomijs in schaaltje van pure chocolade)

Deze gang was weer een beetje met hulp en een beetje van onszelf. De verschillende taartjes riepen ons toe vanuit de koeling. Wij konden ze niet weerstaan. Wel werden ze elk in drien gesneden. Zo werden het gezellige kleine hapjes. De brownie cakejes hebben wij s middags gebakken en de chocolade schaaltjes hebben wij zelf gemaakt door pure chocolade au bain Marie te smelten en daar halve paaseieren mee te maken, de wand dan. Heeft tijd nodig om uit te harden en toen nog een ronde. We hadden maar twee helften, wat normaliter een hol paasei vormt. Nu deden ze prima dienst als eetbaar ijsschaaltje.Het geheel weer, zoals bijna de hele maaltijd op een mooi schaaltje van oma`s geerfd servies en tafelzilver opgediend. Hoort er wel bij wanneer je op niveau dineert. Alles onder het genot van een fris en fruitig drankje. In het geval van mijn dochter appelsap uit een wijnglas en wij een zeer zoete witte wijn. Komt voor ons het dichtst in de buurt van limonade, wat voor ons toch meer de voorkeur heeft dan wijn. Het gaat er tenslotte om dat ieder van ons het naar zijn zin heeft en het een gezellige samenzijn is.

en het smaakte hemels ..

Zo zie je maar dat het soms goed is om uit je patroon te stappen en out of the box te denken. Het was een genot om te maken en een nog groter genot om het op te eten.

Het was zon succes dat we het met oud en nieuw nog eens dunnetjes hebben overgedaan maar nu met Kangeroebiefstuk. Nee, je gaat er niet van springen en ja, het smaakt gelijk aan hertenbiefstuk. Kruidig en mals.

Om met de woorden van mijn man te eindigen: het enige verschil met het restaurant was dat zij witte borden hadden (komt het eten beter op uit) en wij niet. Of te wel qua smaak verschilde het niet. Een groter compliment kun je niet krijgen.

Ik hoop dat jullie in gedachten er ook een beetje van hebben kunnen meegenieten. Misschien heeft het je geinspireerd. Mocht je iets willen weten vraag het gerust en ik stuur je een pb`tje!

Groetjes,
Mieke


383 x Gelezen / Reageer / bekijk reacties (7) / Geplaatst op: 3-1-2014 19:13:05

Onze Boom zakt door zijn hoeven!
Net na Sinterklaas kwam ik op een dag thuis van mijn werk en tot mijn grote verrassing hadden mijn man en dochter de kerstspullen uit de kelder opgesnord en de kerstboom met zijn tweeen opgezet.
Dat moet een hele klus voor ze zijn geweest, aangezien ik normaliter de persoon ben die de boom in elkaar zet en alle takken weer zo vouwt dat er uiteindelijk een mooie volle boom staat. Samen zijn ze er uit gekomen en hebben voor een prachtig resultaat gezorgd. Ook de rest van het huis was versierd.

Bij thuiskomst werd naar mijn mening gevraagd en ik zei eerlijk dat ik hem iets te mager vond. In de zin van weinig ballen. Waarop mijn dochter direct tegen haar vader zei: zie je wel, dat zei ik je toch!

Later hebben mijn dochter en ik er nog het een en ander ingehangen. Hij ziet er redelijk als vanouds uit. Met kleine ieniemie kerstlichtjes. In eerste instantie!

Daar is ook nog nog over gediscusieerd. We wilden de lichtjes wel wat beter verdeeld, maar dat gaat niet aangezien draadjes tussen de lampjes heel kort is. Je kunt ze niet lekker tussen/over de takken verdelen. Mijn man heeft daar zijn gedachten over laten gaan en enkele dagen later kwam hij thuis met van die heerlijke ouderwetse kaarsjes lampjes (met klemmetjes) voor in de boom, en daar zit enorm veel ruimte tussen. Je kunt ze goed verdelen, ook al zijn het er maar 20. Die heb ik er dus ook maar ingedaan, om nu die oude waarvan meerderen het niet meer deden en geen goede lampjes meer voor te krijgen zijn, eruit te halen ging mij te ver en zou enorm veel energie en gedoe geven. Ik moet er wel erg aan wennen, minder licht, maar wel letlampjes, gaat lang mee!

Enfin terug naar de boom zelf. Als ik hem opzet, let er ik zelf ieder jaar goed op, wanneer ik hem op de rijdende kist zet (waar hij op staat), dat alle pootjes goed staan en de boom goed in balans staat.

De dag nadat de boom was opgezet en ik de volgende ochtend mijn ochtend oefeningen aan het doen was, viel mij op dat de boom scheef stond, hij helde iets naar voren. Ik meldde dit bij mijn man, maar die wuifde het weg, het ene pootje stond een fractie over de rand van de kist, de andere twee erop en zo stond hij prima. Ik had zo mijn bedenkingen, maar liet het er bij!

Zo gingen de dagen voorbij inclusief 1e en 2e kerstdag! Vandaag hadden we een heerlijk relaxed dagje, die natuurlijk net als iedere ochtend weer begon met mijn ochtend oefeningen en ja, weer voor de kerstboom.Weer keek ik omhoog en naar de kerstengel die als piek dient. Verbeelde ik het mij of stond zij samen met de boom behoorlijk voorover te hellen. Ik had het al eerder aangegeven en er was niets om mij zorgen over te maken, dus ook vanmorgen liet ik het hier weer bij.

Het was een heerlijk tutdagje, lekker opruimen na de kerstdagen van niets doen, buiten het koken dan. Manlief gaan rennen, dochterlief alle oude afleveringen van de Lama`s aan het kijken en eigen lippenbalsem gemaakt (van vaseline met vanille essence erdoorheen, goed gelukt trouwens) en ik lekker kaarten maken. Rond half zes dacht ik net bij mijzelf, oke nog een laatste steekje en dan opruimen om aan het eten te beginnen, toen ik een gekraak hoorde, beweging waarnam en een klap.

Na zo`n 17,5 jaar trouwe dienst met Kerst waar hij altijd zijn mannetje wist te staan, is vanavond onze Boom door zijn hoeven gezakt! Hij nam zijn versiering mee! Totale ravage natuurlijk, meerdere ballen gesneuveld, maar gelukkig merendeel heel gebleven. Manlief de boom overeind geholpen en vastgehouden, terwijl ik snel keek wat er gebeurd was. Zijn enkelband was finaal afgescheurd en liet daardoor een pootje los. Ik zag al snel dat dit door geen boomarts meer te fixen zou zijn.
De raderen draaiden! Wat nu!
Na de kerstboom in de hoek te hebben gestald, zijn mijn dochter en ik gaan vegen en opruimen, terwijl mijn man in de kelder opzoek ging naar een ander onderstel voor onze Boom.

Gelukkig hebben alle kerstballen van mij dochter het overleefd (zij mag er ieder jaar een uitzoeken, meestal echte ballen). Kerststal ook geduuk, de lichtjes dan, maar daar kijken we morgen naar. Alles wat nog heel was in de boom teruggehangen.

Enige tijd later was hij weer terug, nee niet met een andere voet, ook niet met een parasolvoet waar ik nog aan gedacht had, maar met de voet van de ventilator. Deze hebben we nu toch niet nodig dus, fan eraf gehaald. Een onderdeel uit de staander gehaald en ........ de `stam` van de boom pastte er precies in . Hoe is het mogelijk? De voet gecamoufleerd met mooi kerstpapier en wat kerstmannen.

We laten ons niet snel uit het veld slaan! Hij is in ieder geval niet door zijn hoeven gegaan tijdens het kerstdiner op 1e kerstdag of gisteren op 2e kerstdag tijdens het gourmetten.

Terwijl hij nog maar net omgevallen was en ik op mijn knieen tussen de gebroken kerstballen zat, merkte ik al lachend op dat we weer iets leuks te vertellen zouden hebben!

Toch hoop ik dat jullie boom goed in balans is en voorzien is van een goed onderstel! Je ziet maar weer hoe belangrijk het is stevig in het leven te staan!


678 x Gelezen / Reageer / bekijk reacties (1) / Geplaatst op: 27-12-2012 21:03:16

Het is nooit te laat voor een gelukkige jeugd!!!
Gisteren had ik mijn maandelijkse Mandala teken dag. Een heerlijk dagje uit. Een van mijn vele hobbies en deze beoefenen met gelijk gestemden.

Een onderdeel daarvan is dat mijn lerares altijd het een en ander aan informatie bij elkaar heeft verzameld en deze dan aan ons uitreikt.

Gisteren zat daar een wel heel bijzonder A4-tje bij, dat zij aan ons voorlas maar dat ze nog niet had kunnen kopieren. Ik kreeg wel de titel van haar en daarmee ben ik nog even aan het zoeken geweest op het internet. Het bleek moeilijker dan gedacht. De aanhouder wint en ik heb het gevonden. Ik wil het wel graag met jullie en ook met mensen op mijn werk delen.

Ik heb het overgetypt en voor elk punt, omdat ik dat toepasselijk vind een smiley symbool ingevoegd. Alleen ben ik niet zeker of dit wel meegekopieerd is. Het leuke van deze lijst is dat iedereen er nog eigen regels aan kan toevoegen. Dat had ik gedaan in het rood in mijn computer, samen met de smileys. Maar dat is geloof ik ook niet goed doorgekomen. Gelukkig doet het niet af aan de inhoud en daar gaat het tenslotte om. Ik was het alleen maar met kinderlijk plezier aan het opleuken. Veel plezier!

DE SOCIETY VAN KINDERLIJKE PERSONEN-CERTIFICAAT.

Geef je innerlijke kind de ruimte.

Dit certificaat geeft jou het recht om:

J Te wandelen in de regen  te springen in modderplassen  regenbogen te verzamelen
J aan bloemen te ruiken  bellen te blazen  onderweg te stoppen
J van gedachten te veranderen  zandkastelen te bouwen  luchtkastelen te bouwen
J naar de maan en de sterren te kijken  hallo te zeggen tegen iedereen die je tegenkomt (op straat)
J avonturen beleven  te zingen in de badkamer  zingen waar en wanneer je maar wilt  vrolijk te zijn

J kinderboeken te lezen  je gek te gedragen  te dansen  nieuwe gympies te kopen
J hand in hand te lopen  te knuffelen en kusjes te geven  zomaar te lachen en te huilen
J wat rond te zwerven  bang te zijn  je raar te voelen  geen schuld of schaamte meer te voelen
J onschuldig te zijn en te blijven  fouten te maken  het weer goed maken  sorry te zeggen

J stom te zijn  iets of iemand stom te vinden  ja en nee tegelijk te zeggen  te toveren
J vragen te stellen  te huppelen  op een smal muurtje te lopen  zomaar wat te tekenen
J dingen anders te zien  te vallen en weer op te staan  met dieren te praten
J naar de lucht en de wolken te kijken  overal gezichten en dieren te zien
J iemand heel lang aan te kijken  vertrouwen te hebben  laat op te staan

J in de bomen te klimmen  een dutje te doen  helemaal niets te doen  te dagdromen
J met speelgoed te spelen  onder de deken een boek te lezen met een zaklantaarn
J te stoeien  het leuk te vinden een lichaam te hebben  met je vingers te eten
J nieuwe dingen te leren  dingen uit elkaar te halen  nieuwe regels te maken
J over van alles en nog wat opgewonden te raken  gekke verhalen te vertellen
J de wereld te redden  vriendjes te worden  alles te doen wat er in je opkomt en wat je gelukkig maakt
J het fijn te vinden dat je leeft * geloven dat sinterklaas wl bestaat * een waterballet te houden
* geloven dat kaboutertjes, elfjes, bosnymfen etc. bestaan en dat je er ook mee mag en kan praten

* in je broek plassen van de lach * slootje springen * met gekke stemmetjes praten
* typetjes nadoen of zelf verzinnen *huilen van de lach * elke nagel een andere kleur lakken * je fiets op te leuken met bloemen * gekke bekken trekken * op je kop gaan staan * ongegeneerd op je nintendo spelen * out of the box denken * uit je patroon stappen.

J DIT PAPIER OVER TE SCHRIJVEN EN TE DOEN ALSOF JIJ HET ZELF VERZONNEN HEBT! 

Het is nooit te laat voor een gelukkige jeugd!!!

Commissie hoe jong te groeien.

Het lijkt me zinvol dat alle volwassenen in Nederland hun best gaan doen om dit certificaat te behalen.
Kinderen zijn wat mij betreft per direct geslaagd

* = dit zijn de regels die ik zelf al heb bijgevoegd....!!!!

631 x Gelezen / Reageer / bekijk reacties (5) / Geplaatst op: 4-11-2012 22:46:17

Verrassende verjaardag!
Je kent dat wel, je bent bijna jarig en natuurlijk wil je dat vieren, maar toch ook weer niet. Tenminste dat komt bij mij wel regelmatig voor. Je weet dat als je het wel doet het wel altijd heel gezellig is. Je ziet er vaak alleen tegen op omdat er een hoop te organiseren valt.

Zo ook dit jaar weer. Ineens is het dan zover, notabene in de herfstvakantie (bij ons dan, in Maassluis). Even met manlief overlegd. Wat zullen we doen, op de dag zelf (donderdag) of toch maar op een zondag.
Hij heeft zijn werk/kantoor aan huis en de ruimte is ook nog eens open. We hebben namelijk de ene helft van de vide van een vloer voorzien, met planken, mooi bureau aan de wand etc. Maar geen wand die hem afsluit met de beneden verdieping. Normaliter is dit niet storend. Hij doet zijn ding en ik het mijne. Heeft hij een `skype` of een `conference call` dan ga ik natuurlijk niet stofzuigen maar ga ik bijv. strijken. Het werkt voor ons beiden heel goed. Of ik ben er uberhaupt niet omdat ik zelf aan het werk ben. Enfin, het ging over mijn verjaardag. Houd ik een koffie ochtend of niet! Mmmmm! Misschien toch niet zo handig, want wat te doen als er onverwachts toch een `conference call` of `skype` wordt gehouden. Moet ik dan mijn gasten de mond snoeren. H, jongens stil, er is een vergadering gaande! Het kan 5 min. duren maar ook 2 uur. Nee, dat zou niet werken. Toen maar besloten om het zondags te vieren, zoals we eigenlijk al jaren doen.

Ok, dat was geregeld. Iedereen kon gebeld worden, familie en vrienden.
`s Avonds zou het jaarlijkse feest plaatsvinden van mijn werk. Ik ben net 5 maanden in dienst. Mijn man zei: `leuk moet je doen`! Dus ook dat was geregeld.
Op mijn werk heb ik er nog grapjes over gemaakt in de trent van: nog maar zo kort in dienst en nu wordt er al zo`n groot feest voor mij georganiseerd, dat hadden jullie echt niet hoeven doen. Ik voel mij vereerd. Ha! Ha! Ha!

Uiteindelijk belde mijn moeder of zij en mijn zus op donderdag ochtend konden komen. Even overleggen met manlief en ja hoor dat kon. Ze zouden tegen het einde van de `skype` komen. Kwam dus goed uit. Deze uitzondering was ik zeker bereid te maken aangezien mijn moeder vrij ernstig ziek is en ook mijn jongere zus is behoorlijk in de lappenmand. Dit gaf ons eigenlijk een goede gelegenheid om in een rustige omgeving eens even gezellig bij te kletsen. Zondag zou voor beiden te druk zijn geweest, aangezien bij mijn zus de batterij na een klein uur al helemaal leeg is. Ik hechtte hier heel veel waarde aan en het was enorm speciaal en gezellig.

In de middag het rustig aangedaan. Dat wil zeggen je zit natuurlijk nooit stil, er is als huisvrouw naast haar werk altijd nog genoeg te doen.
Maar na al deze huishoudelijke beslommeringen ging ik dan rond half 7 op pad naar Vlaardingen om mij daar in het feestgedruis te mengen.
Ik ging er open minded naar toe en omdat ik niet iedere dag op mijn werk ben, ik ben oproepkracht, loop ik qua mail altijd een beetje achter de feiten of laatste info aan. Zo ook deze avond.

Voor jullie informatie, het feest speelde zich af in de Stadsgehoorzaal (theater) in Vlaardingen. Nu ben ik daar zelf ook wel eerder geweest, maar dan wachtte je in de foyer en ging je de zaal in en dat was al hetgeen je ervan zag. Bij aankomst was het al berendruk. Ik ben wat rond gaan lopen op zoek naar bekenden. Het feest was voor zowel werknemers met een contract als voor de vrijwilligers (ik werk in de zorg). Al snel gezellig met collega`s staan praten genietend van de verschillende bufetten, zowel Oosters (eten met stokjes, wat nog knap lastig is, maar als je genoeg trek hebt, krijg je het vrij snel onder de knie) als een Mexicaans (hierbij kon je je eigen wrap vullen, toch makkelijker dit met je handen eten). Van beiden heb ik gesmuld. Uiteindelijk belandde ik met een collega in een zaal waarvan ik nooit het bestaan heb geweten. Daar werden we door een sectorhoofd erop geattendeerd dat we boven ons konden inschrijven voor massages. Mmmmm! Dat klonk aantrekkelijk! Terug gelopen voelde ik wel voor een massage. De collega had geen zin, wat ik absoluut niet begreep. Ik ging de grote wenteltrap op naar boven. Verrassing..... ik liep een casino binnen. De massages trokken mij meer, het grote geld moest nog maar even wachten! Als snel vond ik de `glazen foyer`. Daar kon je je opgeven voor een voetreflexmassage, hoofd drukpunt massage of een stoelmassage. Dit was mijn dag, dus ik heb mij, na even netjes gevraagd te hebben of dit mocht, mij voor alle drie de massages opgegeven. Ze sloten allemaal keurig op elkaar aan.
Ik begon met het hoofd. Wat een zaligheid. Je ligt daar rustig te liggen terwijl er iemand met je hoofd heel zachtjes een drukpunt massage uitvoerd. Puur genieten. Het duurde tien minuten, vervolgens mocht ik op de stoel plaatsnemen. Dit had ik wel eerder op beurzen gezien, maar mij er nog nooit aan overgegeven. Nou dat zal ik nooit meer doen. De eerstvolgende keer dat ik in de gelegenheid ben, zal ik mijzelf dat zeker gunnen en cadeau doen. Jullie begrijpen het al, het was zalig. Als kers op de taart werden mijn voeten gemasseerd. Dit was echt verwennen. Voor ik het wist stond ik weer buiten de `glazen foyer`, herboren. Het leek wel of ik op wolkjes liep. Intens genieten! Wat zou ik nu eens gaan doen. Nog maar eens een drankje gehaald en op naar het casino. `Mijn` show zou pas om 21.30 uur beginnen, dus ik had nog wel even. Even bij de Black Jack gestaan om te kijken hoe het spel ging om vervolgens een gokje te wagen. Het was allemaal spielerei, je kreeg 10 fiches, maar toch krijg je het gevoel dat het je eigen geld is en word je bloedfanatiek. Het doet gelukkig minder pijn als je verliest. Het was erg gezellig en iedereen had lol. Ik was aardig aan de winnende hand maar wist ook dat ik naar beneden richting de show moest. Heb toen mijn fiches aan een PO&O medewerkster gegeven, je weet nooit waar het goed voor is (ha! ha!, het voelde alsof ik steekpenningen gaf). Op weg naar de theaterzaal een toetje meegenomen. Smaakte ook weer zalig! Chocolade mousse, was waar het eerste mijn oog op viel. Vind ik heerlijk!

De zaal in om vervolgens te wachten tot de show zou beginnen. Voor mijn verjaardag had ik een nieuwe (moderne) touchscreen telefoon gekregen, als vervanger van zoals mijn tienerdochter het noemde mijn ijskast. Het wachten vond ik wel een mooie gelegenheid om het thuisfront even te laten weten hoe mijn avond verliep en gelijk om mijn telefoon en mijn sms-vaardigheden te testen. Ik sms-te het volgende: Heerlijk gegeten, net gezichts voet en stoelmassage gehad nu een show. Net uit `t casino. XX Mieke. Er volgde al snel een antwoord van het thuisfront: Wat een rotverjaardag .........haha. Have fun, Xxx D.

De show die volgde bleek hilarisch. Het waren The Wannabees (misschien maar eens op goolglen). Ze vertelden ons dat ze hadden meegedaan aan Hollands got Talent. Ik weet niet of dit echt waar was, maar wel leuk. Ze zongen liedjes, speelde in op de zaal, waren scherp en adrem en even over de helft liepen we met de hele zaal de polonaise door de zaal, tussen de rijen stoelen en over het podium. Dit podium had de setting van een kroeg en vanaf het begin van de show af waren daar mensen uit het publiek uitgenodigd om te komen zitten. Toen de muziek van de polonaise stopte bevond ik mij op het podium, dus ben ik daar maar gebleven en ben samen met collega`s daar aan een tafeltje gaan zitten. Heel apart! De show ging verder en het geluid is dan ineens heel anders. Je bekijkt de show letterlijk anders en kijkt de zaal in waar je je collega`s ziet bulderen van de lach. In een polonaise lopend verlieten we de zaal en zo was de show ten einde. Ook best vreemd, je hebt ze bijv. geen staande ovatie kunnen geven. Maar ja, het is hun show en hun opzet, ze zullen dit dus wel ingecalculeerd hebben.

Ik hoorde dat er ook nog in een zaal een DJ bezig was waar gedanst kon worden. Maar uit diezelfde zaal kwamen ook mensen met suizende oren van de muziek. Dat heeft mij ervan weerhouden om te gaan. Ik heb mijn plezier weer bij de Black Jack gezocht.... en gevonden. Met de mensen die er al zaten en later bijkwamen enorm veel lol gehad. You win some and you lose some! Voor we het wisten was het twaalf uur. Dit betekende dat zowel mijn verjaardag als het feest ten einde waren.

De avond was omgevlogen. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad. Dit had ik van te voren niet kunnen denken.
Ik heb mij dus totaal laten verrassen en dat was het, zou ik mijn mail hebben kunnen lezen, was de verrassing eraf geweest. Zo zie je maar het heeft ook zijn voordelen om niet alles te weten.

Op zaterdag voorbereidingen getroffen voor zondag, citroencake gebakken, kwarkttaart gemaakt en een heerlijke pan verse groente tomaten soep. De zondag met familie en vrienden was ook heel gezellig, maar natuurlijk van een andere orde dan het feest op donderdag avond.

Terugkijkend heb ik dit jaar een super verjaardag gehad en is het maar goed dat ik hem gevierd heb!

Ik hoop dat jullie door het lezen van mijn verhaal het gevoel hebben gekregen ook op mijn verjaardag te zijn geweest.

Groetjes,
Mieke


539 x Gelezen / Reageer / bekijk reacties (1) / Geplaatst op: 1-11-2012 20:18:57

Breiperikelen in crisis tijd!
Vorig jaar hebben mijn dochter en ik voor haar een colshawl voor haar gemaakt met behulp van een breiplankje. Dat had ik het jaar ervoor door mijn man laten maken naar aanleiding van mijn herrinnering aan de lagere school. Het is een soort brievenbus met rondom spijkers. Je kunt het vergelijken met punniken maar dan in het groot.
Dat breien ging als de brandweer. Binnen no time had je dan een shawl af. Het leek mij leuk voor mijn dochter van toen nog 12 jaar. Dus ze heeft een deel zelf gedaan en een groot deel heb ik voor haar gedaan. Uiteindelijk lang genoeg hebben we de uiteinden aan elkaar gezet en had zij een colshawl, die op het moment zeer in de mode zijn.

Inmiddels zijn we weer een jaar verder en werd de zomer achter ons gelaten om plaats te maken voor de herfst en binnen niet al te lange tijd kunnen we de winter ook niet meer tegen houden. Natuurlijk moest er ook weer een nieuwe colshawl komen. Ditmaal niet op de breiplank maar gewoon op pennen. Ze had hele leuke, dikke wol gezien bij een textiel winkel. Prachtige wol!
Thuisgekomen maar eens het een en ander geprobeerd. Op pennen nr. 10 ging ik aan de slag. Eerst maar eens een aantal steken opgezet en gevraagd of het breed genoeg was. Vervolgens met mijn oortjes (koptelefoontje) in en op de computer naar uitzending gemist gaan kijken van Sterren op het Doek. Ook leuk om andere creatievelingen bezig te zien. Gelukkig kunnen wij vrouwen meerdere dingen tegelijk, dus al kijkend en luisterend heerlijk aan de brei. Zo`n bol voor naalden tien gaat er wel snel doorheen. In een avond waren er al twee bollen op. De volgende avond weer verder. We hadden nog een bol. Toen deze ook op was even passen. Was hij lang genoeg? Aiaiai, nee dus. Geen probleem gewoon de volgende dag even langs de winkel voor nog een bol. Ja, dat had je gedacht. Niet dus! Wat nu? Komen ze nog binnen? Was dit een eenmalig product? Enfin, maar eens op internet kijken. Daar kwam ik er al achter dat ik niet de enige was. Vele breisters met dezelfde wol, soms in een andere kleur hadden hetzelfde probleem en waren op zoek naar die laatste bol. Zo snel gaven wij echter niet op. Op een woensdagmiddag zijn wij, gelukkig was het mooi weer, van Maassluis naar Vlaardingen gefiets. Me hebben er een gezellig dagje van gemaakt. Eerst maar eens geluncht bij Mc om vervolgens met nieuwe energie het centrum van de stad af te struinen naar de desbetreffende bol. Maar helaas ook bij het filiaal niet te koop, wel de kleur die de dames op internet zochten. Na uitgeshopt te zijn, binnen Vlaardingen nog naar een ander winkelcentrum gereden waar ook nog een filliaal zat en daar werden we voor onze inzet beloond. Genoeg bollen van onze wol en de juiste kleur. Op advies van mijn dochter twee bollen genomen en na een bezoekje en kopje thee bij oma op naar huis. `s Avonds bleek dat ik toch aan een bol genoeg had en heb ik de volgende dag de bol weer bij ons filiaal retour kunnen brengen. Wie weet heb ik er weer iemand blij meegemaakt. Het eindresultaat mag er wel zijn.

Door dit alles werd ik wel heel enthausiast om voor mijzelf ook een colshawl te gaan breien. Ik had de laatste dagen veel op het internet gesurfd op zoek naar info over colshawls en jullie zullen het zeker herkennen van het een komt het ander.
Ergens las ik de tip dat in deze tijd van crisis je niet perse nieuwe wol hoeft te kopen maar misschien gewoon je eigen kast moest induiken en daar eens even kijken of er niet iets is, dat je ooit gebreid hebt maar je niet meer draagt. Ai, ja dat kwam mij wel heel bekend voor.
Boven in de kast lag inderdaad een soort vest. Enkele jaren geleden stond het patroon ervan in Hobbyjournaal en meteen vond ik het patroon prachtig! Dat moest gewoon gemaakt worden. Dus op jacht naar wol. Op een gegeven moment had ik de wol gevonden, prachtig, ik was verkocht! Daar moest het vest van gemaakt worden. Eenmaal klaar en in elkaar gezet, maar een maal gedragen. Het patroon... te gek! De wol... super! Het eindresultaat... mmmmwaaaah! Dus wat doe je dan... opvouwen en onder in de kast. Waar het jaar na jaar blijft liggen.
Tot ongeveer anderhalve week geleden. Ik ben naar boven geraced en heb het vest onder uit de kast gevist. Vroeger zou ik het lef niet gehad hebben, dat zou zonde zijn geweest. Alsof onder in een kast liggen en niet dragen niet zonde is. Het was even zoeken naar het begin, maar een maal aan de gang was ik niet meer te stoppen. Het moest wel met beleid van het was viltige wol en als je niet uitkeek, trok je het uit een. Eenmaal doorhebbende wat de beste uithaal manier was, was het karwei met ongeveer een drie kwartier gepiept. Wat restte, waren twee enorme bollen wol.
Weer was het even experimenteren, welke naalden en hoeveel steken. Ik heb er rond de 50 opgezet. Nog even nagedacht of er een patroon in moest zitten. Ik vond van wel en heb er uiteindelijk een kabel in gebreid die om de 10 naalden twee steken versprong. Hierdoor is er een erg leuk resultaat ontstaan.
Tussendoor steeds even passen. Uiteindelijk vond ik hem veel te lang. Ik was in mijn enthausiasme te ver door gegaan zonder weer even te checken. Hij leek mij wel erg wijd. Ik fiets nogal veel en hij moet voor mij wel functioneel zijn en dus mij lekker warm houden en de wind buiten. Dus daar ging ik weer! Uithalen, eerst nog steek voor steek. Ik had al snel door dat dat wel eens wat tijd in beslag zou kunnen gaan nemen. Ik ben niet zo goed in achteruit of terugbreien. Dus toen maar de naald eruit getrokken en wat rigoreuzer aan de gang gegaan. Eenmaal een heel `patroon` (ca. 10 pennen) uit gehaald, alle steken weer op mijn naald gezet en al een paar steken afgekant, toen ik dacht, wacht even, eerst nog even goed passen. Bleek hij nog wel iets kleiner. Dus ook die steken weer uitgehaald/teruggebreid. Nu maar gelijk mijn naald eruit getrokken. Na nog een heel patroon te hebben uitgehaald toch maar gaan afkanten. De uiteinden aanelkaar gezet en voila, mijn shawl was af.
Zowiezo ben ik er erg blij mee. Hij is mooi, lekker warm, maar ik vind hem eenmaal af toch nog iets te wijd. Ik twijfel nog, of ik laat hem zo of ik haal het afkanten uit en brei er toch nog de uitgehaalde patronen bij en kan hem daardoor een extra slag om mijn nek doen, waardoor hij dichter om mijn nek zit, maar niet te strak, wat hij nu wel zit als ik het probeer. Dan loop ik rood aan en dat is dan niet door de warmte.
Hij is zowiezo aan een nieuw leven begonnen. Ik heb de shawl nu al meer gedragen dan ik het vest ooit heb gedaan en met plezier!

Ik kan het iedereen aanraden, kijk eens in je kast, misschien zit er iets bij. Mocht je zelf niet breien dan is er misschien wel iemand in je directe omgeving van wie de breihanden al jeuken! Zelf zou ik hier niet op gekomen zijn, maar ik ben blij dat ik het tegenkwam. Ik weet zeker dat ik mijn colshawl nog heel veel draag of hij nu blijft zoals hij is of nog eens wordt aangepast.

Mocht ik jullie door mijn verhaal hebben geinspireerd, wens ik jullie heel veel breiplezier!

972 x Gelezen / Reageer / bekijk reacties (6) / Geplaatst op: 30-10-2012 21:52:02


Andere weblogs geschreven door Miekrea
3-1-2014 Verrassend Kerstdiner! Niet verwacht en toch gemaakt ...
27-12-2012 Onze Boom zakt door zijn hoeven!
4-11-2012 Het is nooit te laat voor een gelukkige jeugd!!!
1-11-2012 Verrassende verjaardag!
30-10-2012 Breiperikelen in crisis tijd!
9-8-2012 Miekrea: Lekker weg in eigen land vakantie!
17-4-2012 Italiaanse hapjes avond!
 Hobby Groothandel Hobbyzine Hobbydols Card Deco De Hobbykrant Webwinkel Beginnen
Seo Software