Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Nog geen eigen profiel?
Aanmelden
Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

HJSTAR Aanbiedingen
Hobbyplanet
Deze maand Dots en Stitch pakketjes voor € 3,50Knipvellen vanaf €0,30 per vel.Te gekke krijtjes en gildingwax op het creapektakel in Kampen.

Creapaleis
Met de HJSTAR pas krijgt u dubbele spaarzegels bij de bestelling.

Hobbyshop t Annemoontje
Met de HJSTAR pas krijgt u een vakantie aanbieding 15% korting op alle hobbyartikelen Hobbyshop Annemoontje 0573-491261

Online HobbymaatjesTeam mededelingenNL DE EN FR DK
Bruinink 24 juli 2017
Hobbyjournaal 148 verschijnt 29 juniProfielHobbymaatjesCreaties (146)Fotoboek (197)ReactiesWeblog (6)Dagfoto`s (78)
,

Wens jullie

Groetjes Hannie (7-7-2017 14:34:02)

Weblog van Creahannie
Profiel afbeelding van Creahannie
Bekijk meer weblogs geschreven door Creahannie
Bekijk het profiel van Creahannie

Creaspectakel Kampen 2014.
Met 5 maatjes het Creaspectakel bezocht, wij waren er allen voor het eerst en mij persoonlijk is het prima bevallen!! Kampen is een gezellige prachtige stad en het centrum uitermate geschikt voor dit spectakel.
Misschien een tip voor de volgende jaren, meer demo`s in het centrum en niet alleen kraampjes waar je hobbyspullen kunt kopen. Dé kraam van het HJ zou ws beter passen in de grote hoofdstraat en niet weggestopt in het overigens mooie smalle zijstraatje. Het rad van fortuin was geweldig met leuke prijsjes.
Dan de bustocht met de oude Amerikaanse schoolbus , dit was een leuke ervaring en hij bracht ons na veel gehobbel en schudden naar hét kloppende hart van het Hobbyjournaal. Daar werden we vriendelijk ontvangen en welkom geheten door Rie Kuipers die ook uitlegde waar alles gebeurde(mochten we helaas niet zien ) Ze bracht ons naar de grote showroom van HJ waar alle artikelen die de handelaren daar kunnen kopen, waren uitgestald. Ook veel erg mooie voorbeeldkaarten waren te bewonderen en je kon kiezen uit 2 workshops, olv Rie een dotskaart maken of van stickertjes bedeltjes maken voor de loomarmbandjes of voor op je zelfgemaakte kaarten olv Sylvia van Elburg?????Weet niet of dit klopt .
De door Rie geweldig voorbereide workshop maakte het mogelijk dat je je kaart helemaal kon maken en de resultaten waren héél erg leuk. Rie nogmaals dank voor deze prima workshop!!!!!
Uiteindelijk hebben we de kraam van het HJ gevonden en kregen we voor de kaart met scanbonnetjes(102t/m 113) de opbergmap voor je HJ`s waar een hele jaargang in past, erg handig, kunnen ze eindelijk uit de kartonnen dozen . Op vertoon van mijn HJstarpas kreeg ik ook nog een leuk stempel en het speciale knipvel van en over Kampen. Inmiddels liep de klok tegen vijven en waren sommigen hun kraampje al aan het sluiten. Tijd voor ons om naar het station te gaan . Om 20.15 uur waren we moe maar voldaan weer in Duiven
Het was voor mijzelf een geweldig gezellige dag, zeker voor herhaling vatbaar.
HJ en medewerkers wil ik bedanken voor de organisatie en de ruime mate waarin wij met hobbyspullen verwend zijn.

Groetjes Hannie

521 x Gelezen / Reageer / bekijk reacties (4) / Geplaatst op: 17-8-2014 11:05:00

Dagje ZKHS
Een epidurale Sleeve injectie als pijnbestrijding.
Pijnbestrijding » Een epidurale Sleeve injectie als pijnbestrijding.Als je ondragelijke pijn hebt
en allerlei andere opties zijn al geprobeerd dan kan men ( de arts ) besluiten tot het overgaan van het geven van een epidurale Sleeve injectie. Deze injectie wordt uitgevoerd door een Anesthesioloog op de afdeling pijn poli van een ziekenhuis. De epidurale Sleeve injectie is een ( pijn ) behandeling van een beknelde zenuw in de nek of lage rug. In dit artikel kun je wat meer informatie vinden over de epidurale Sleeve injectie.
Wat is een epidurale Sleeve injectie :

Je wervelkolom is opgebouwd uit diverse wervels met daartussen de tussenwervelschijven. Hierdoor kunnen de wervels onderling goed bewegen. Iedere wervel heeft daarnaast twee paar gewrichtjes (die men facetgewrichten noemt ). Deze facetgewrichtjes kunnen veel pijn veroorzaken als men bijvoorbeeld de aandoening artrose heeft. Tussen ( iedere ) twee wervels zit een zenuwwortel die iets uitsteekt. Deze zenuwwortel is belangrijk voor het geven van pijnsignalen.


Als niet helemaal duidelijk is welke zenuwwortel
verantwoordelijk is voor de pijn die er wordt veroorzaakt kan men ervoor kiezen om eerst een proefblokkade te zetten. Men verdoofd dan doormiddel van een injectie de zenuwwortel waarvan men denkt dat die de oorzaak is van de pijn. Als na deze injectie de klachten zijn verdwenen weet men ( de arts ) dat men deze zenuwwortel moet behandelen.
Tijdens het geven van een epidurale Sleeve injectie

wordt er corticosteroïden rondom de zenuwwortel gespoten. Deze corticosteroïden zorgen ervoor dat de ontsteking rondom de zenuwwortel verdwijnt. De naam Sleeve is aan deze behandeling gegeven omdat : de medicijnen (corticosteroïden ) rond de manchet (sleeve) van de zenuwwortel worden ingespoten.

Deze epidurale Sleeve injecties worden toegepast bij de zenuwwortels van de borstwervelkolom en van de lendenwervelkolom.

- Als je zwanger bent of denkt zwanger te kunnen zijn meld dit dan bij de arts wat tijdens de epidurale Sleeve injectie wordt er gebruik gemaakt van röntgenapparatuur.


- Als je een afspraak hebt voor het toedienen van de epidurale Sleeve injectie maar je hebt koorts of je voelt je ziek zeg dan deze afspraak af en plan een nieuwe afspraak.


- Als je allergisch bent voor : jodium, pleisters, contrastvloeistof of verdoving is dit heel belangrijk om vooraf te melden bij de arts die de epidurale Sleeve injectie uit gaat voeren.


- Als je gebruik maakt van bloedverdunners moet je dit melden aan de arts voordat er een afspraak wordt gemaakt voor de epidurale Sleeve injectie. Samen met de arts zal worden bekeken en besloten hoe men het beste met deze medicijnen om kan gaan tijdens de behandeling. Waarschijnlijk zul je even moeten stoppen met de bloedverdunners.

Belangrijke informatie als er een epidurale Sleeve injectie wordt voorgesteld als pijnbestrijding

- - Op de dag ( afspraak ) van de epidurale Sleeve injectie mag je vooraf gewoon eten, drinken en de gebruikelijke medicatie ( die je doorgenomen hebt met de arts ) innemen.

- - Het plaatsen van de epidurale Sleeve injectie gebeurt meestal poliklinisch en je hebt daarom dus geen nachtkleding nodig.

- - Omdat de behandeling wordt uitgevoerd in de operatiekamer krijg je kort na aankomst in het ziekenhuis een operatiehemd aan.

- - Er moet wel iemand met je mee naar het ziekenhuis want na de behandeling mag je beslist niet alleen naar huis.
Hoe wordt de epidurale Sleeve injectie uitgevoerd :

- - Nadat je jezelf hebt gemeld bij de afdeling van het ziekenhuis zal een verpleegkundige je komen halen en je meenemen naar de afdeling. Op de afdeling krijg je een bed toegewezen en krijg je ook meteen een operatiehemd dat je aan moet trekken.

- - Vervolgens zal de verpleegkundige die voor jou verantwoordelijk is het een en ander uitleggen.

- - Als de arts zover is om de epidurale Sleeve injectie bij jou uit te voeren zal de verpleegkundige jou naar de operatiekamer brengen.

- - In de operatiekamer zie je de behandeltafel, röntgenapparatuur, televisiemonitors en uiteraard jouw arts en zijn assistentes.

- - Het is afhankelijk waar de epidurale sleeve injectie moet worden verricht, of je op je rug of op je buik op de behandeltafel wordt gelegd.

- - Daarna wordt met het röntgenapparaat en een ijzeren liniaal de juiste plaats bepaald voor het geven van de epidurale Sleeve injectie.

- - Vervolgens wordt deze definitieve plaats gemarkeerd met een viltstift en de omgeving van de te behandelen plaats wordt ontsmet met rode koude vloeistof.

- - Daarna wordt de plaats bedekt met steriele doeken zodat de arts steriel kan werken.

- - De arts zal nu de huid iets verdoven en daarna onder röntgendoorlichting (via de televisiemonitor) de naald op de juiste plaats brengen.

- - Vervolgens wordt er contrastvloeistof ingespoten zodat men de positie van de naald goed kan zien.

- - Rondom de zenuwwortel wordt er nu een hoeveelheid verdoving en corticosteroïden gespoten.

- - Omdat de zenuwwortel nu druk krijgt van de vloeistof zal dit een pijnlijk gevoel geven. Deze pijn kan enkele uren duren.

- - Na de ingreep komt de verpleegkundige je weer halen om terug te keren naar de afdeling.

- - De arts die de behandeling heeft uitgevoerd komt na ongeveer een half uur vragen of de pijn al wat minder is geworden.

- - Daarna mag je wat drinken en als je niet misselijk bent of andere bijwerkingen hebt zal de verpleegkundige het hoofdeind van het bed iets omhoog zetten.

- - Als alles goed verloopt mag je na een paar uur ( met begeleiding ) weer naar huis.

- - Na ongeveer 4 tot 6 weken weet men pas of de epidurale Sleeve injectie voor het gewenste resultaat heeft gezorgd.

Heeft de epidurale Sleeve injectie ook bijwerkingen :

Er zijn een aantal bijwerkingen mogelijk na het toedienen van een epidurale Sleeve injectie zoals :

- - Een verminderd gevoel van de huid op de plaats waar de behandeling heeft plaatsgevonden.

- - Als je de huid op deze plaats aanraakt geeft dit een vreemd gevoel dat wel enkele weken kan duren.

- - De ingespoten stoffen zoals bijvoorbeeld de contrastvloeistof kan een allergische reactie veroorzaken.

- - De corticosteroïden kunnen bij diabetes patiënten de bloedsuikerspiegel wat ontregelen. Het is daarom erg belangrijk om met de arts dit te bespreken voordat je de behandeling ondergaat. Na de behandeling moet men namelijk de suiker wat extra controleren.

- - Tijdens de epidurale Sleeve injectie kan er een zenuw worden geraakt waardoor je wat langer pijn blijft houden na de behandeling. Meldt dit meteen bij de arts zodat hij wat extra pijn medicatie voor kan schrijven.

- - De corticosteroïden kunnen bij vrouwen zorgen voor : opvliegers en kan de menstruatiecyclus voor een korte periode verstoord zijn.

Maar wanneer zijn nu dan eindelijk de pijnklachten verdwenen na de epidurale Sleeve injectie:

Meteen na de behandeling ervaart men napijn die ongeveer 1 week zal duren en daarna vanzelf verdwijnt. Na 2 tot 4 weken ( maar dit kan ook 6 weken zijn ) kan men pas echt beoordelen of de behandeling het gewenste effect heeft.

Het is dan ook gebruikelijk dat je na ongeveer 4 weken terug komt bij de arts die de behandeling heeft uitgevoerd zodat je de behandeling samen evalueert.

504 x Gelezen / Reageer / bekijk reacties (6) / Geplaatst op: 5-7-2014 10:33:20

Iris vouwen is zó leuk!!!
Irisvouwen
Ook bij irisvouwen werk je naar binnen toe. Je gebruikt hiervoor een uitgesneden figuur, die tamelijk eenvoudig van vorm is, zonder al te veel details. Een kat, een appel, een bootje, een peer, etc. Daarin leg je het te volgen patroon. Vervolgens snijd je reepjes papier die je daarna één voor één gaat opkleven in de figuur, langs de achterzijde. Je maakt de reepjes vast met een stukje kleefband. Je kan papier in één tint gebruiken of in verschillende kleuren. Je kan ook allerlei soorten papier hergebruiken voor deze techniek. Denk maar aan de binnenzijde van een omslag bijvoorbeeld. Met al de verschillende soorten blauw, met of zonder tekening, kan je hele mooie dingen maken. Je papier mag wel niet te dik zijn. Inpakpapier of gratis downloads op gewoon printerpapier zijn dus ook erg geschikt. Je moet wel erg minutieus te werk gaan voor een mooi resultaat. De naam irisvouwen komt trouwens van de iris van een cameralens, omdat de tekeningen hetzelfde patroon weergeven.

407 x Gelezen / Reageer / bekijk reacties (5) / Geplaatst op: 29-5-2014 12:42:56

Bedankt maatjes!!!
Hallo allemaal,

Bij deze wil ik jullie hartelijk danken voor alle leuke en lieve reacties, kaarten(39!) en felicitaties tgv ons 40j huwelijk!!

Mede hierdoor is het voor ons een onvergetelijke dag geworden!!

Kaarten ontvangen van :

PEDICUURTJE-JESPER-ELDIN-ITTIE-HOBBYELISE-RIVA-CORBOR-SCHUURVROUW-JOANNE538-KNUTSEL50-JANIEWORKUM-SCRAPPETJE-DINI-TONIA47-NANOOK-LINNEKE-BORHOBBY-I-JERRY-OMALINE-MARICO-HENNIEBEER-CAARTJE-SIETJEHOBBY-JOENIE-ANSJE-XXMARJANXX-EDEBOER-DINNETJE-CONNY3D-CONNY-ELCHIN-ANNEKE1949-ARAKE-JANET-YOLANDA-JOKEBURRA-ROMSTEF

Erg leuk om van zoveel maatjes kaarten te ontvangen, met dank aan Conny3D

Foto`s in fotomap bij profiel.

418 x Gelezen / Reageer / bekijk reacties (4) / Geplaatst op: 5-4-2014 17:47:36

Stop het hoesten!!!
We gaan met z`n allen weer de snotter en hoest periode in en ik lees net dit stuk wat onze nachtrust misschien wel ten goede komt!

Stop het hoesten

Tijdens een lezing over essentiële oliën werd ons verteld hoe het komt dat de voetzolen olie absorberen. Hun voorbeeld: “Doe wat knoflook op je voetzolen, en binnen twintig minuten "proef" je het”. Sommigen van ons gebruiken al jaren Vicks Vapo Rub voor alles en nog wat, van het genezen van gebarsten lippen tot zere tenen en alles daar tussen in.
Maar van wat hieronder staat had ik nog nooit gehoord: en niet lachen, het werkt 100% zeker, hoewel de geleerden die het ontdekten er niet zeker van zijn waarom. Om het nachtelijk hoesten van een kind (of volwassenen, vonden we zelf uit) te stoppen, wrijf je een stevige laag Vicks VapoRub op de voetzolen, doe er sokken over aan, en binnen vijf minuten stopt het zware hoesten en geeft het je vele, vele uren verlichting.

Het werkt voor de volle 100% en is bij kinderen veel doeltreffender dan de sterkste voorgeschreven medicijnen! Waarbij nog vermeld kan worden dat het buitengewoon verzachtend en kalmerend werkt en het helpt om vast in slaap te vallen. Op de radio was een programma waarin een man uitlegde waarom hoestmedicijnen bij kinderen over het algemeen meer kwaad dan goed doen, vanwege de chemicaliën er in. Deze manier, dus het wrijven van Vicks VapoRub op de voetzolen, werd werkzamer bevonden dan de voorgeschreven medicijnen bij het slapen. Over het algemeen lijkt het een verzachtend en kalmerend effect te hebben op zieke kinderen, die dan rustig in slaap vallen.

Een vriendin van mij heeft het zelf uitgeprobeerd toen ze een paar weken geleden een diepe, vastzittende hoest had en het werkte voor 100 %! Ze zei dat ze het gevoel had dat er een warm dekentje over haar heen viel, het hoesten stopte binnen een paar minuten. Dus in plaats van iedere paar seconden een oncontroleerbare hoest, ging ze over op een urenlange hoestvrije slaap, en dat iedere nacht dat ze het gebruikte. Heb je (klein)kinderen? Geef het door! Als je zelf ziek wordt, probeer het en je zult verbaasd zijn hoe het werkt. Haal dus altijd een grote pot Vickx in huis598 x Gelezen / Reageer / bekijk reacties (10) / Geplaatst op: 25-10-2013 15:12:30


Andere weblogs geschreven door Creahannie
17-8-2014 Creaspectakel Kampen 2014.
5-7-2014 Dagje ZKHS
29-5-2014 Iris vouwen is zó leuk!!!
5-4-2014 Bedankt maatjes!!!
25-10-2013 Stop het hoesten!!!
21-9-2013 Pas op met Shampo!!!
 Hobby Groothandel Hobbyzine Hobbydols Card Deco De Hobbykrant Webwinkel Beginnen Tickets